Het recept

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte Quinoa
  • 2 zoete aardappels
  • 1 kilogram spinazie
  • 15 gram rode bessen (of veenbessen)
  • 20 gram pecannoten
  • 50 gram feta, in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte door de helft. Bedek beide kanten met een laagje olijfolie en leg de zoete aardappels met de platte kant op een bakplaat.
  3. Rooster de zoete aardappels voor 30 tot 40 minuten, tot ze zacht zijn.
  4. Kook de quinoa volgens de verpakking. Wil je extra smaak? Kook de quinoa in wat bouillon.
  5. Doe de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
  6. Voeg de quinoa, pecannoten, veenbessen, peper en zout bij de spinazie en roer alles door elkaar.
  7. Voeg de feta toe.
  8. Laat de zoete aardappels even koelen zodra ze klaar zijn, ze zouden lichtelijk in gedrukt moeten kunnen worden.
  9. Druk met een lepel in het midden van de zoete aardappel, zo maak je een kuiltje.
  10. Schep het quinoa en spinazie mengsel geleidelijk over de zoete aardappels heen.