Het recept

Ingrediënten

  • 100 gram Quinoa met noten & pitten
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bleekselderij
  • 1 tomaat
  • Een snufje kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Een scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes aan.
  4. Snijd de prei in ringen en bak dit met de kipfilet mee. Breng op smaak met peper, zout en een beetje kerriepoeder.
  5. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit bij het kipmengsel. Bak het nog even door op middelhoogvuur.
  6. Zet het vuur uit en voeg de gekookte quinoa hieraan toe.
  7. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  8. Vul de paprika’s met het quinoamengsel en leg deze op de bakplaat. Bak de gevulde paprika’s 25 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn geworden.