Het recept

Ingrediënten

  • 150 gram Lola Quinoa
  • 100 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 flinke eetlepels fruitspread of jam

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakblik of cakevorm met bakpapier en zet apart.
  3. Doe de quinoa in een pan met hoge rand, zoals een hapjespan of waar je normaal de aardappels in kookt. Geen koekenpan, want dan springt de quinoa er uit.
  4. Zet het vuur hoog en laat de quinoa poffen. Het geluid lijkt een beetje op popcorn uit de magnetron. Roer wel af en toe door de pan, want je wil niet dat de quinoa verbrand.
  5. De quinoa is uitgepoft wanneer er twee seconden tussen de “pofjes” zit en doe het daarna in een mengkom.
  6. Smelt de fruitspread in een pannetje.
  7. Meng de gepofte quinoa, gesmolten fruitspread, havermout en zonnebloempitten met elkaar en stort het mengsel in het bakblik. Druk het geheel goed aan.
  8. Zet de vorm in het midden van de oven en bak 16 – 18 minuten.
  9. Haal de quinoa uit de vorm, laat 5 minuten afkoelen en snijd de repen in het gewenste formaat.
  10. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Good to know: de repen blijven een beetje zacht, dus verwacht geen keiharde reep zoals je ze in de supermarkt koopt.
    Op zoek naar een dagelijkse dosis food inspiratie? Kijk dan op Bianca’s leuke blog De Keukenboef!