Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram tofu (firm)
  • 1/2 komkommer
  • 50 gram edamame bonen
  • een beetje alfalfa
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 100 gram quinoa
  • olijfolie
  • 1 tl zoete paprika poeder
  • 1 1/2 el ketjap
  • 1 el sesam olie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/2 tl knoflook poeder (of een vers gepest teentje)

Bereiding

  1. Plaats de tofu op de helft van de theedoek en leg de andere helft over het blok heen. Plaats hier nu een zwaar voorwerp op (2 dikke kookboeken bijvoorbeeld) en laat dit voor ongeveer 20 tot 30 minuten zo uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de marinade voor de tofu klaar. Mix 8 el olijfolie met 1 1/2 el ketjap, 1 el sesamolie, 1 tl sesamzaadjes, 1/2 tl knoflook poeder, 1 tl paprika poeder en wat peper. Giet de marina in een ondiepe (niet te grote) (oven)schaal.
  4. Snij de tofu in kleine blokjes. Ongeveer 1,5 bij 1,5 en 1 cm dik, dit hoeft natuurlijk niet op de millimeter afgestemd te worden 😉
  5. Plaats de blokjes tofu nu in de schaal en laat dit 10 minuten intrekken, doe dit vervolgens ook met de andere kant.
  6. Schil de zoete aardappels en snij ik kleinere stukjes. Plaats dit in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zoete paprika poeder en plaats voor 30 minuten in de oven.
  7. Draai de blokjes tofu nog één keer om en plaats de ovenschaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.
  8. Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven staat.
  9. Snij de komkommer in kleine stukjes.
  10. Wanneer alles klaar is kan je de bowl vullen en afmaken met wat extra sesamzaadjes en wat plukjes alfalfa.
  11. ENJOY!
    Op Merel’s blog Healthy Wanderlust kan je dagelijks terecht voor healthy inspiratie, wij zijn fan!