Het recept

Ingrediënten

  • 150 gr geitenkaas
  • 150 gr Lola Quinoa
  • 40 gr havermout
  • 1 ei
  • snuf zout & peper
  • 400 ml water
  • 2 rode pepers – heel fijn gesneden 
  • 20 ml appelazijn
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • teentje knoflook – geperst
  • 1 tl maïzena

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze.
  2. Meng vervolgens de geitenkaas, havermout en het ei er doorheen en breng op smaak met een snuf peper en zout. Zet even weg in de koelkast om op te stijven.
  3. Ga verder met de chili saus. Breng in een pannetje 400 ml water aan de kook en voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena toe. Laat tien minuutjes zachtjes koken op laag vuur.
  4. Verdun de maïzena met een eetlepel water en schenk al roerend door de chilisaus heen. Door maïzena dikt de chili saus in. Laat nog een paar minuutjes koken en daarna afkoelen.
  5. Verhit wat kokosvet in een koekenpan. Schep een eetlepel van het quinoa geitenkaasmengsel in de pan en druk iets plat. Ga door tot je acht nuggets hebt en bak ze aan beide kanten in een minuut of vijf gaar.
  6. Serveer direct en dip ze in de afgekoelde chili saus.
    Kijk hier voor meer recepten op Bo’s leuke blog Beaufood!