Het recept

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • Halve gesneden pompoen
  • 5 ml citroensap
  • Citroenrasp
  • Feta, zoveel jij lekker vindt
  • Rode ui, zoveel als jij lekker vindt
  • Peterselie
  • Olijfolie

Voor de rucola humus:

  • 200 gram kikkererwten
  • 30 gram rucola
  • 25 ml olijfolie
  • 10 ml citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lepel mosterd
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Om de humus te maken, meng je alle ingrediënten bij elkaar in de blender en meng het tot een zacht, glad geheel.
  2. Houd wat kikkererwten opzij zodat je deze kunt gebruiken voor de opmaak van het gerecht
  3. Kook vervolgens de quinoa volgens de verpakking
  4. Als de quinoa klaar is, meng deze dan met de citroensap wat olijfolie en de citroenrasp
  5. Verhit een grillpan en leg de pompoenplakjes erin.
  6. Grill de plakken pompoen aan beide kanten
  7. Snij de ui in plakjes en breek de feta in kleine stukjes
  8. Schep de hummus in de kom, voeg de gegrilde pompoen toe. Vervolgens leg je de overgebleven kikkererwten, de uien en de feta erbij.
  9. Je kunt je bord nog garneren met peterselie en wat olijfolie