Het recept

Ingrediënten

De saus:

  • 4 lepels kokosnoot aminos
  • 1 lepel ahornsiroop
  • 1 lepel amandelboter, of pindakaas
  • 2 lepels limoensap
  • 2 theelepels chilli knoflooksaus
  • 60 gram gesneden ui

 

De rest:

  • 600 gram quinoa, gekookt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 100 gram wortel, fijn gesneden
  • 140 gram gesneden ui
  • 270 gram broccoli, gesneden
  • Een handje cashewnoten, geroosterd
  • 3 lepels kokosnoot aminos

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking
  2. Mix alle ingrediënten voor de saus in een kom. De hoeveelheid van de verschillende ingrediënten kunnen nog worden aangepast naar smaak.
  3. Zet een pan op het vuur en doe de sesamolie (of water), wortels en 1/3 van de kokosnoot aminos in de pan. Laat het 3-4 minuten op het vuur staan. Roer af en toe door de pan.
  4. Doe vervolgens de ui, broccoli en cashewnoten samen met nog 1/3 van de kokosnoot aminos in de pan erbij. Bak dit voor 2 minuten lang, totdat de broccoli lichtelijk bruin is. Roer regelmatig door de pan.
  5. Doe de gekookte quinoa en het laatste beetje kokosnoot aminos bij de groente. Roer door de pan heen totdat alles gemixt is en bak vervolgens voor 1 minuut.
  6. Voeg vervolgens de saus toe en blijf roeren.
  7. Laat de quinoa en groenten vervolgens nog 4-5 minuten bakken en roer regelmatig. Zorg ervoor dat de quinoa genoeg tijd heeft om een beetje knapperig te worden.
    Serveertip: doe nog wat extra cashewnoten, limoenpartjes en gesneden ui over de fried rice quinoa heen.