Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade, 78% of meer
  • 50 gram Lola Quinoa & spelt mix (kan ook alleen quinoa)
  • Scheutje olijfolie
  • 25 gram noten, pistache noten, amandelen, hazelnoten of walnoten bijv.
  • 20 gram cranberries, rozijnen of ander gedroogd fruit

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een droge pan en zet op het vuur.
  2. Schenk een beetje olijfolie bij de quinoa en roer alles door.
  3. Rooster de quinoa in ongeveer 10 minuten knapperig en goudbruin en laat afkoelen.
  4. Rooster in een droge pan de noten goudbruin en hak grof wanneer afgekoeld.
  5. Hak de cranberries in grove stukken.
  6. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom.
  7. Zet de kom op een klein steelpannetje dat gevuld is met een laagje water dat zachtjes kookt. Let op: de kom mag de pan net niet raken (au-bain-marie).
  8. Laat de chocolade al roerend smelten. Haal van het vuur en laat een minuut of 2 afkoelen totdat de chocolade een mooie dikte heeft om te schenken.
  9. Leg een stukje bakpapier in een kleine ovenschaal.
  10. Schenk de chocolade gelijkmatig op het bakpapier.
  11. Verdeel de quinoa en daarna de noten en cranberries over de chocoladereep.
  12. Laat de chocoladereep geheel afkoelen en plaats in de koelkast.
  13. Hak de reep in grove stukken en enjoy!
    Vind nog meer lekkere recepten op Ellen’s blog Made By Ellen!