Het recept

Ingrediënten

 

  • Lola Quinoa Pops
  • 100 g verse dadels
  • 40 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 40 g witte amandelen
  • 35 g (rauwe) cacaopoeder
  • snufje vanille poeder
  • 1 el matcha poeder (als je er niet van houdt of je hebt het niet in huis; laat het gewoon weg!)
  • 2 el plantaardige melk

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en weeg alle ingrediënten af.
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de quinoa pops, in een keukenmachine of blender totdat er een gladde massa ontstaat. Als het geheel te droog is, voeg je nog wat extra plantaardige melk.
  3. Draai het deeg, samen met de quinoa pops, tot kleine balletjes. Voeg zoveel pops toe als je wilt! Rol de balletjes tenslotte nogmaals door de quinoa pops en druk ze een beetje aan zodat ze goed blijven plakken.
  4. Je kunt deze snacks 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast. Of bewaar ze nog langer in de vriezer!

Deze makkelijke snack boordevol energie is bedacht door Margaretha (@pearlsplate), geïnspireerd op een recept van ELLE Eten.