Het recept

Ingrediënten

  • 40 gram Lola Quinoa
  • 2 theelepels extra virgin olijfolie
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngeperst
  • 300 gram champignons, in schijfjes
  • 1 handje boerenkool (of meer naar eigen smaak)
  • Tijm
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Een pink zwarte peper
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 liter groentebouillon
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verhit een grote pan met olijfolie. Doe de ui erin, en wacht totdat deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en roer ongeveer 1 minuut.
  2. Voeg de champignons toe, en voeg wat water toe zodat deze onder water komen te staan.
  3. Voeg vervolgens de peterselie, tijm, basilicum, zwarte peper en tomatenpuree toe en blijf roeren. Voeg tot slot de boerenkool toe en laat het voor 3 à 4 minuten koken.
  4. Pak de groentebouillon, en voeg deze toe samen met de quinoa.
  5. Wacht totdat de quinoa goed is, en haal het geheel van het vuur af.