Het recept

Ingrediënten

  • 180 gram Lola Quinoa
  • 450 ml water
  • 400 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 2 theelepels lijnzaad
  • 2 theelepels olijfolie
  • 65 gram Amandelmeel
  • 30 gram gistvlokken
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout, naar eigen smaak
    Voor de Aioli: 
  • 120 gram Mayonaise
  • 2 theelepels chilipasta of knoflookpasta

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Kook de Quinoa volgens de verpakking
  3. Kook de broccoli tot deze zacht genoeg is. Snijd de broccoli fijn en laat afkoelen
  4. Pak een grote mengkom. Meng 60 ml water, lijnzaad en de olijfolie samen. Laat dit 10 minuten staan
  5. Voeg de afgekoelde quinoa toe aan het lijnzaadmengsel en voeg tot slot ook alle overige ingrediënten toe die je nog niet gebruikt hebt
  6. Pak een theelepel om de hoeveelheid quinoa mengsel af te meten. Draai deze hoeveelheid totdat het een stevig rond balletje is. Doe dit totdat het mengsel op is.
  7. Zorg ervoor dat de balletjes op bakpapier in de oven worden gelegd. En laat de balletjes voor 24 tot 26 minuten in de oven bakken. Ze zijn gaar als ze een goudbruine en crispy buitenkant hebben.