Het recept

Ingrediënten

Voor de broccoli:

  • 1 stronk broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

 

Voor de crispy quinoa:

  • 180 gram Quinoa
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

 

Voor de kaassaus:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 180 ml volle melk
  • 180 gram cheddar kaas
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C en leg bakpapier op de bakplaat. Leg de broccoli hierop, sprenkel hier 2 eetlepels olijfolie overheen met een beetje zout en peper
  • Bak dit voor 20 à 25 minuten totdat het bruin en zacht is. Zorg ervoor dat je regelmatig de broccoli draait.
  • Haal de broccoli uit de oven en leg ze alvast op de borden.
  • Terwijl de broccoli in de oven staat, kook je de quinoa volgens de verpakking. Zorg ervoor dat al het water geabsorbeerd is door de quinoa.
  • Zet een bakpan op het vuur, en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Wacht totdat de pan warm is, en voeg de quinoa toe. Toast de quinoa door regelmatig de pan te schudden zodat de quinoa omdraait. Doe dit voor 15 minuten en zorg ervoor dat de quinoa goud en crunchy is.
  • Zet een sauspan klaar, en voeg hier de twee eetlepels boter en patentbloem in. Roer deze zodat deze dik genoeg is.
  • Voeg rustig de melk toe, terwijl je het geheel roerend aan de kook brengt.
  • Zorg ervoor dat de meel goed gemengd wordt met de rest.
  • Voeg dat zout en peper toe naar smaak en klaar is de saus.
  • Voeg alle elementen van het recept samen: sprenkel de kaassaus over de broccoli en maak het af met de crispy Quinoa en eet smakelijk maar!