Het recept

Ingrediënten

  • 180 gram Lola Quinoa
  • 480 ml groentebouillon
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 800 gram kikkererwten
  • 400 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel chili vlokken
  • Verse koriander, als je dit lekker vindt
  • Zout & peper

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Voeg de groentebouillon bij het water toe
  2. Verwarm een koekenpan op middelgroot vuur en voeg de olijfolie toe
  3. Fruit de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn
  4. Voeg de kikkererwten, de tomatenpuree en de rest van de overgebleven ingrediënten toe. Houd de koriander apart.
  5. Doe de deksel op de pan, en laat het mengsel 10 minuten staan. Roer af en toe.
  6. Zet de kommen klaar en vul deze kommen met de ene helft quinoa. De andere helft wordt gevuld met het kikkererwten mengsel. Maak het af met de koriander.