Het recept

Ingrediënten

• 150 g Lola Quinoa noten & pitten
• 300 g boerenkool
• 500 g wortelen
• 2 teentjes knofook, geperst
• 3 el olijfolie
• Zout en peper
• 400 g kikkererwten
• 500 g zalmfilet
• Sap van 1 citroen
• 1 el tahin sesampasta
• 3 el magere yoghurt

Bereiding

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng ondertussen de helft van het citroensap, de knofook, 2 el olijfolie en wat zout met elkaar en verwarm in een grote pan.

3. Snijd de wortels in kleine stukjes en bak even aan in de pan. Doe de boerenkool erbij en hussel alles door elkaar.

4. Voeg de gekookte quinoa en kikkererwten toe aan de pan en meng alles weer goed door elkaar. Laat op laag vuur warm worden.

5. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Dep de zalm droog en besprenkel met wat zout. Bak de zalmfilet voor 2-3 minuten aan beide kanten aan, tot het mooi krokant wordt.

6. Maak een dressing van de sesampasta, yoghurt en de andere helft van het citroensap.

7. Verdeel de boerenkool en quinoa over de borden en leg het stukje zalm er bovenop. Garneer met de yoghurtdressing en wat peper.