Het recept

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookte quinoa
  • ¼ theelepel zout
  • 120 ml rijstazijn
  • 1 grote wortel, julliene gesneden
  • 150 gram dun gesneden uien
  • 4 radijsjes, dun gesneden
  • 150 gram sperziebonen
  • 3 lepels sojasaus
  • 1 lepel olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 medium jalepeno, in kleine blokjes gesneden
  • 300 gram mager rundvlees
  • 1 lepel bruine suiker
  • 4 grote eieren

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking wordt aangegeven
  2. Breng de rijstazijn aan de kook en voeg de wortel toe
  3. Laat dit 1 minuut koken
  4. Laat het vervolgens ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet het na 10 minuten af zodat het echt koel is
  5. Kook vervolgens de sperziebonen
  6. Mix de sperziebonen met de sojasaus en 1 lepel olijfolie in een kom
  7. Doe olijfolie in een koekenpan en doe de knoflook en jalepeno in de pan. Verhit vervolgens voor ongeveer 1 minuut.
  8. Voeg het rundvlees toe en verhit dit ongeveer 5 minuten.
  9. Mix het rundvlees, knoflook en de jalepeno met 2 ½ lepels sojasaus en verhit dit vervolgens voor 1 minuut
  10. Bak de eieren
  11. Verdeel alle ingrediënten over 4 bakjes