Het recept

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 20g Lola Quinoa Meel
  • 20g boekweitmeel
  • 1/4 tl Ceylon kaneel
  • 1 snufje Zout
  • 1 el plantaardige olie

Topping

  • 2 aardbeien (of ander fruit)
  • 1 handje bevroren blauwe bessen
  • 2 el (plantaardige) yoghurt (wij gebruikten sojayoghurt met kokossmaak)
  • 1 tl Lola Quinoa Pops

Bereiding

  1.  Pel de banaan en prak deze met een vork in een kom fijn.
  2. Breek het ei in de kom bij de banaan.
  3. Mix de banaan en het ei met een staafmixer tot een glad beslag. (of gebruik een keukenmachine)
  4. Doe het quinoameel, boekweitmeel, zout en de kaneel samen in een aparte kom.
  5. Klopt het meel met een garde door het beslag. Doe dit in delen om klontjes te voorkomen.
  6. Verwarm de olie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Schenk ca. 2 eetlepels beslag in de pan en laat de onderkant gaar worden.
  8. Keer de pannenkoek om met een spatel en laat de andere kant garen.
  9. Herhaal dit totdat het beslag op is en stapel de gebakken pannenkoekjes op een bord.
  10. Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijd ze doormidden.
  11. Verwarm een klein steelpannetje en ontdooi de bevroren blauwe bessen.
  12. Schenk de yoghurt en de blauwe bessen over de pannenkoekjes.
  13. Garneer vervolgens met Lola Quinoa Pops en eventueel een snufje kaneel.
  14. Bon appetit! Tip: serveer dit ontbijtje op bed voor je geliefde, of jezelf 😉

Dit super romantische ontbijtje is gemaakt door Nanou van Noetfood (diëtist, online voedingscoach en chocolate lover). Haar motto is: kies voeding die jou energieker, gelukkiger en mooier laat voelen. Voor haar is dit natuurlijke en pure voeding. Niet te streng, simpel en met liefde voor je omgeving. Daar horen ook geluksmomentjes met iets lekkers bij (yes!). Ze wil jou inspireren om hetzelfde te doen en helpt je daar graag bij! Kijk op www.nanoumin.nl voor meer info of volg haar op Instagram voor motiverende content.