Het recept

Ingrediënten

  • 50 gram Lola Quinoa Naturel
  • 500 gram bietjes
  • 250 gram shiitake
  • Een scheut olijfolie
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kardamompoeder
  • 2 à 3 tl vers geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el tahin
  • 1 pak/blok gezeefde tomaten
  • Een scheut kokosmelk
  • Een beetje zwarte peper en zout voor de smaak

Bereiding

  1. Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes van ong. 1 cm
  2. Snijd de shiitake in kleinere stukjes, als dit nodig is
  3. Verhit de pan met wat olijfolie & voeg het komijn- en mosterdzaad toe
  4. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mosterdzaadjes gaan springen
  5. Springen ze? Voeg de shiitake toe, samen met de kardemompoeder en bak dit mengsel voor 2 minuten
  6. Voeg de gember, geperste knoflook, tahin en de zwarte peper toe en bak dit aan
  7. Voeg na 1 minuut de bietjes toe samen met de gezeefde tomaten, een bekertje water en wat zout
  8. Meng alles goed en breng het mengsel aan de kook voor 40 minuten
  9. Tot slot voeg je de kokosmelk toe
  10. Tijdens het koken, kun je de quinoa bereiden zoals de verpakking aangeeft. Wij raden je aan de deksel op de pan te houden

Dit recept is geschreven door Marieke Kok

Eet smakelijk