Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram Lola Quinoa
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el honing
  • Het merg van een vanille peul
  • 100 gram rijstmeel
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • Avocado
  • Rode Bietjes
  • Yoghurt (soya)
  • Olijfolie
  • Honing
  • Zout en Peper
  • Citroensap
  • Tuinkers

Bereiding

  1. Kook eerst de quinoa in zo’n 10 minuten gaar en laat goed uitlekken.
  2. Doe de quinoa samen met de eitjes, rijstmeel, amandelmelk, vanille, zout, en het bakpoeder in je blender of keukenmachine en mix alles tot een fijn beslag.
  3. Laat het wafelijzer goed warm worden en vet de platen in met een beetje olie. Schep per wafel een ijslepel beslag op de ijzers en bak de wafels in zo’n 5 minuten goudbruin.
  4. Ik serveer de wafels met verse avocado en een dressing van rode biet op basis van yoghurt. Snij een paar plakjes ongekookte biet in hele kleine stukjes en maak een dressing van 2 el yoghurt, 1 el olijfolie, 2 tl citroensap, 1 tl honing, wat zout en peper uit de molen.
  5. Decoreer het bord met een beetje tuinkers.
    Benieuwd naar nog meer heerlijke glutenvrije baksels van Emmelou? Vind ze op haar blog Bakers and Fakers!