Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram Lola Quinoa
  • 200 gram gerookte of rauwe zalm (voor het laatste echt even langs de visboer!)
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 5 zeewier vellen
  • verse zeewier salade
  • sesamzaadjes
  • Sojasaus
  • 1/2 boullion groente blokje (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven (met een half bouillon blokje – voor meer smaak!) en laat dit afkoelen.
  2. Snij de zalm in dunne reepjes (zorg dat je rauwe zalm hebt die ook daadwerkelijk geschikt is om rauw te eten). Schil de komkommer en snij dit en de avocado in dunne reepjes.
  3. Beleg de zeewier bladen met een dun laagje quinoa (verdeel dit goed) gevolgd door een beetje zalm, avocado, komkommer, zeewier (salade) en sesamzaadjes.
  4. Weet je niet hoe dit moet? Kijk dan even naar dit leuke filmpje van FOODGLOSS. 
  5. Rol de sushi op en knijp voorzichtig even aan.
  6. Snij de rol in stukjes en laat dit even rusten.
  7. Serveer de sushi met sojasaus. ENJOY!
    Nog meer gezonde inspiratie? Kijk op Merel’s blog Healthy Wanderlust!