Het recept

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram quinoa
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 100 gram slamelange
  • 1 avocado
  • 1/4 theelepel chilipoeder (het liefst versgemalen)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Voeg eventueel een half boullionblokje toe voor extra smaak. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Verwarm ondertussen in een grote pan wat olijfolie en voeg de fijngesneden knoflook toe en de in blokjes gesneden ui. Meng hier de chili-, paprika- en komijnpoeder door.
  3. Zodra de ui glazig is geworden kunnen de blokjes kip erbij. Strooi hier een beetje zout overheen.
  4. Als de kip bijna gaar is, kunnen de in blokjes gesneden tomaten erbij. Breng het geheel op smaak met zout en laat het een paar minuten doorgaren.
  5. Voeg op het laatst de uitgelekte bonen en maïs toe en laat nog even doorsudderen op laag vuur.
  6. Verdeel de sla over de borden en leg hier wat plakjes avocado bovenop. Meng de quinoa door de chili en schep op!