Het recept

Ingrediënten

  • 200gr kipfilet in blokjes
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groot blik kidneybonen
  • 100-150 gram quinoa
  • 100gr slamelange (bijvoorbeeld de eikenbladslamelange van de AH)
  • 1 avocado
  • 1/4 theelepel chilipoeder (het liefst versgemalen)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Een handje spinazie om ernaast te serveren
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels citroensap
  • Een handje spinazie om ernaast te serveren

Bereiding

  1. Breng twee keer zoveel water als quinoa aan de kook. Laat de quinoa gedurende 12 minuten koken, totdat de zaadjes het water hebben opgenomen.
  2. Prik met een vork een aantal gaatjes in de zoete aardappel. Doe de aardappel ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de grootte) in de magnetron om te poffen en keer halverwege om.
  3. Meng voor de yoghurt tahin dressing alle ingrediënten bij elkaar en voeg een paar theelepels water bij de dressing om het te verdunnen.
  4. Meng de quinoa, asperges, maïs, feta en granaatappelpitjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd voorzichtig een kruis in de zoete aardappel zodat er vier partjes ontstaan. Open de zoete aardappel verder met je handen en schep de quinoa salade erin.
  6. Sprenkel wat tahin yoghurt dressing over de aardappel en garneer met koriander, peper en chilivlokken. Lekker met wat spinazie en extra garnering ernaast.