Het recept

Ingrediënten

  • 3 kleine zoete aardappels
  • 60 gram Lola Quinoa
  • 3 el tandoori kruiden
  • 2 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 tl kerrie kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kikkererwten
  • 1/2 blokje groente bouillon
  • gemalen peper en zout
  • olijfolie
  • verse peterselie

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  2.  Verhit in een ruime koekenpan ongeveer 3 el olijfolie en voeg hier de zoete aardappel aan toe. Voeg hier vervolgens ook 2 tl tandoori kruiden en 1 tl kerrie poeder aan toe en wat gemalen peper. Plaats een deksel op de pan en draai het vuur lager. Doe dit voor ongeveer 5 minuten zodat de zoete aardappel wat zachter is geworden.
  3. Schil de uien en snij deze in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook boven de pan en voeg de ui toe gevolgd door nog 1 tl tandoori kruiden. Bak dit nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de quinoa, de in stukjes gesneden tomaten (verwijder de zaadjes – het vochtige deel), kikkererwten toe samen met 400 ml boullion (voor extra smaak). Breng dit aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat dit ongeveer voor 20 minuten opstaan tot de quinoa tandoori is ingedroogd.
  5. Proef nu hoe het gerecht smaakt en voeg eventueel nog wat gemalen peper of andere kruiden toe.
  6. Serveer met verse koriander.
  7. Geniet ervan!
    Merel heeft haar eigen online magazine Healthy Wanderlust voor het ontwikkelen en behouden van een gezonde en gelukkige levensstijl voor jou als vrouw, moeder en jouw kind. Neem zeker een kijkje voor nog meer gezonde inspiratie!